– For os er det at konkurrere en livsstil.

Familien Ivarsson bruger deres Polar 730 på en lidt speciel måde. Vognen har udtrækkelig skiopbevaring og skistøvletørrer. Den har også opbevaringsrum til hjelme, rygskjold og andet udstyr. Det er nødvendigt, hvis der skal være plads til alt udstyret og hele familien.

– Jesper ligger nummer fem i en af de store slalomturneringer lige nu, og der er konkurrence hver anden weekend. Vi stiller altid vognen i nærheden af konkurrenceløjpen. Så kan man selv gå ud og tjekke underlaget og temperaturen. For os er det perfekt, fordi vi får bedre kontrol end konkurrenterne, siger far Bertil.

Jesper er 14 år, og hans største interesse er altså slalom. Han kører både storslalom og super-G. Drømmen er naturligvis at komme på landsholdet, og så er antallet af skitimer ekstremt vigtigt. Den, der bruger flest timer på ski, plejer at vinde i sidste ende.

– Siden vi købte campingvognen, har jeg fordoblet antallet af skitimer. Sidste år blev det til næsten 1.000 timer på ski. Det er godt, men sammenlagt skal man jo op på de magiske 10.000 timer for at blive rigtig god, siger han i spøg.

Campingvognen er et skræddersyet konkurrencehjem. Den udtrækkelige skiboks har familien selv beklædt med gummi indvendigt for at skåne skienes stålkanter. Den indeholder også et specialbygget bord til smøring af ski. Tv’et sidder på et vægbeslag og er sluttet til en harddisk, hvor familien gemmer film i høj opløsning fra hver træning og konkurrence. Om aftenen analyserer de sammen de tekniske detaljer og tiderne på forskellige dele af banen. Hvor gik det hurtigt? Hvor opstod fejlene? Hvad kan gøres bedre?

– Det er ofte nødvendigt at følge med i konkurrencer på andre steder i realtid, så internetforbindelsen skal være perfekt. Desuden laver Jesper sine lektier via appstyret lektiehjælp og taler ofte med lærerne på skolen i Stockholm via videoforbindelse. I dag kan det meste jo klares med en god forbindelse. Inde i vognen er der naturligvis en sko- og skistøvletørrer, så hver runde startes med tørre, varme fødder. Det er et must, hvis man vil undgå forkølelser – enhver vintersportsudøvers skræk.

Da vi forlader Bertil og Jesper, kommer mor Anne-Marie gående i slalomstøvlerne. Nu står den på fælles analyse af taktikken før morgendagen. For i morgen gælder det. En ny konkurrence venter, og Jesper har en bronzemedalje fra sidste år at forsvare.

Start typing and press Enter to search